Blue Loop Terschelling

Duurzaamheid en Recyclen in ontwikkeling

Blue LOOP Originals, opgericht in 2011, is een jong Nederlands kledingmerk wat in korte tijd een grote schare fans heeft weten te vinden. De missie van Blue LOOP – oplossingen bieden voor de textiele afvalberg – spreekt in deze tijd tot de verbeelding. Samen de cirkel rondmaken noemt Blue LOOP ‘from WORN to REBORN’. Je kunt je oude afgedragen spijkerbroek bij WaddenChic Outdoor Fashion achterlaten en Blue LOOP zorgt ervoor dat hij een nieuw leven krijgt.

gemaakt van gerecyclede vezels

In Haaksbergen wordt je oude spijkerbroek helemaal ontrafeld en met de lichtblauwe vezels als herwonnen grondstof, worden in Italië en Portugal en Nederland sterke garens en kleding gemaakt. Bijkomend voordeel is dat door het recycling proces enorm veel water, energie en CO₂ wordt bespaard. 

Samen met het Nederlands merk Blue LOOP Originals geven we de echte afdankertjes een zinvol tweede leven. Jij levert in, wij zamelen gescheiden in en maken van deze oude pareltjes nieuwe items zodat deze weer een volgend avontuur tegemoet kunnen gaan.

Blue Loop op het strand Terschelling Buitensport kleding

Grondstoffen

Wol is een duurzame, ademende isolator, is van nature absorberend en houdt geen geurtjes vast. Vanwege deze unieke prestatiekenmerken heeft het een lange geschiedenis als voorkeurskeuze voor gebruik in outdoor kleding.

Re-sheep. Gerecyclede wol wordt gebruikt om de levensduur van een waardevolle vezel die al geproduceerd is te verlengen.

Naast gerecyclede wol en katoen (jeans) verwerkt Blue Loop ook Tencel in zijn producten. Een 100% natuurlijke grondstof: houtpulp gewonnen uit eucalyptusbomen. Kenmerkend is de snel drogende en verkoelende eigenschap van dit materiaal.

Blue Loop fashion

Door de jaren heen is Blue Loop veel meer stoffen gaan recyclen naast de oude spijkerbroeken zoals ook oude wollen truien en polyester. Ze blijven zichzelf uitdagen en proberen nieuwe innovaties aan te jagen met als ultieme doel om de textielindustrie te verduurzamen. 

Wijs met de Waddenzee

Blue LOOP Originals heeft een sterke band met de natuur en wil zich graag inzetten voor meer bewustwording rondom milieu problematiek. Een samenwerking met de Waddenvereniging leek een logische stap. Blue Loop produceert verantwoorde logo-wear dat gedeeltelijk aan de Waddenvereniging ten goede komt. Kom langs in onze winkel in Terschelling Midsland voor ons assortiment kleding van de Waddenvereniging.

Blue Loop bij WaddenChic waddenwinkel Waddenvereniging Terschelling

Wist je dat?

Er 50.000 kilo per dag wordt gerecycled aan kleding. Dit komt neer op 200 balen per dag en 18 miljoen kilo per jaar, hiervoor is een constante voorraad van 2 miljoen kilo nodig.

We kunnen niet verwachten dat iedereen op elk moment een duurzame keuze maakt: daar is ons consumenten leven niet op ingericht. De verleiding om niet duurzame keuzes te maken is groot en daarbij hebben we vaak wel meer aan ons hoofd. 

Dat weerhoudt ons er niet van om met een groepje enthousiastelingen deze recycle beweging verder uit te bouwen. 

En dus gaan we nog meer het verhaal rond de Blue LOOP producten vertellen; het eerlijke verhaal. Eén van vallen en opstaan en een glimlach als het lukt.

Oude spijkerbroek inleveren op Terschelling

Reborn Here!

Vanaf dag één heeft WaddenChic nauw samengewerkt met Blue Loop. Meedenkend over de collecties en wat de consument wenst. Ook hebben we aan de wieg gestaan van de samenwerking tussen Blue Loop en de Waddenvereniging.

Drop-Off oude jeans in Midsland

Het recyclen van kleding gaat ons aan het hart. Bij ons kun je afdankertjes inleveren en wij zorgen dat het in goede handen terecht komt zodat er weer nieuwe prachtige items van gemaakt kunnen worden.

Kom langs in onze Outdoor speciaalzaak in de Oosterburen te Midsland Terschelling voor het complete Blue Loop assortiment. Meer over de missie van dit merk lees je ook op de eigen website van Blue Loop.

Blue Loop Terschelling muts kopen
blank